Onderwijs
Elke faculteit op de HvA besteedt in het onderwijs aandacht aan duurzaamheid, vaak in combinatie met grootstedelijke problematiek. Deze aanpak zorgt ervoor dat veel thema’s die het duurzame spectrum beslaan aangeboden worden: van milieu en technologische innovatie tot sociale problematiek.
HvA-studenten maken kennis met opleidingsspecifieke aspecten van duurzaamheid en indien gewenst kunnen ze zich verdiepen in duurzaamheid, bijvoorbeeld extracurriculair of via het minorenaanbod. Alle faculteiten bieden minoren aan die duurzame onderwerpen behandelen.
- Changemakers
- Circulaire Stad – Circular City
- Circular Material and Robotic Production
- De nieuwe economie: eerlijk en duurzaam werk
- De Veranderende Stad
- Diversiteit in de Stad
- Duurzaamheidseducatie
- Duurzame inzetbaarheid
- Energiepositieve stad
- Entrepreneurship for Society
- Ethical making for the transition to a sustainable future
- Fashion Theories
- Gezonde leefstijl en leefomgeving
- Klimaatbestendige Stad
- Makers Lab
- Migratievraagstukken
- Nutrition and health promotion – personal trainer
- Ondernemerschap
- Organizing the Smart City
- Responsible IT
- Special Needs
- Speculative Design
- Sport Development
- Startup Your Business in Technology
- Sustainability
- Sustainable International Innovation
- Textiles
- Wereld van verpakken
Toolbox duurzaam onderwijs
Vanuit de faculteit Maatschappij en Recht is een toolbox duurzaamheid ontwikkeld voor het onderwijs. Dit is een plek op Brightspace waar alle studenten en medewerkers toegang toe hebben. Het doel is om hier informatie te vinden over duurzaamheid: voor docenten om in de les te gebruiken en voor studenten om zelf duurzaamheid in je opleiding te integreren. Je vindt er bijvoorbeeld lessen over de SDG's, Donut economie, gedrag en schaamte en overbevolking. Om dit up-to-date en scherp te houden worden alle medewerkers en studenten gevraagd dit aan te vullen en feedback te leveren wanneer ze denken dat dit nodig is. Zo wordt het een levende plek voor duurzaam onderwijs.