Venture Centre

Studeren en Ondernemen Tegelijk? Het kan!

Gepost op: 2 jul 2024 | Ondernemerschap

Voor de meeste studenten is studeren al veeleisend. Maar Matthijs de Greef (24) en Pieter Van Tongeren (24) gingen een extra uitdaging aan door Mascota Box op te richten, een bedrijf gespecialiseerd in luxe dierenvoeding. Hoe krijgen ze het voor elkaar om het ondernemerschap te combineren met hun studie?

Matthijs de Greef en Pieter Van Tongeren zijn het ambitieuze duo achter Mascota Box. Matthijs beschrijft zichzelf als "creatief, ondernemend en actiegericht". Hun succes is grotendeels te danken aan hun complementaire krachten. Matthijs handelt op gevoel en is impulsief, terwijl Pieter zich meer richt op feiten. Hun samenwerking komt duidelijk naar voren in de manier waarop ze het bedrijf runnen.

Het idee voor Mascota Box ontstond toen Matthijs zich realiseerde dat veel ingrediënten in diervoeding overbodig zijn. "We ontdekten dat veel ingrediënten in dierenvoeding overdreven zijn, zoals dierlijke bijproducten," legt Pieter uit. Zij besloten dit te veranderen door transparantie te bieden en ingrediënten van hoge kwaliteit te gebruiken. "Het vlees op onze verpakking is precies wat er in het product zit," zegt Matthijs. Ze geven ook prioriteit aan duurzaamheid door delen van de zalm te gebruiken die anders weggegooid zouden worden en door de zalm op 85 graden te stomen om vitaminen en mineralen te behouden.

Het is een hele uitdaging om een balans te vinden tussen het studentenleven en het runnen van een bedrijf, maar Matthijs en Pieter hebben de benodigde ondersteuning gevonden bij de Hogeschool van Amsterdam (AUAS/HvA). "We konden stage lopen bij ons eigen bedrijf bij het 10K Programma en hopen volgend jaar onze scriptie te schrijven over Mascota Box," deelt Pieter. Hoewel dit betekent dat ze een deel van hun vrije tijd moeten opgeven, vindt Matthijs het leuk om hun bedrijf te zien groeien. "We zijn iets aan het opbouwen en het is spannend om te zien hoe het vorm krijgt."

Hun ondernemersreis is ondersteund bij het Venture Centre 10K Programma, dat hen op weg heeft geholpen met het combineren van studeren en het starten van een eigen bedrijf. "Een persoonlijke coach met jarenlange ervaring binnen de ondernemerschapswereld was een enorme hulp," zegt Pieter. Het programma heeft hen ook in contact gebracht met andere beginnende ondernemers, waardoor ze een ondersteunend netwerk hebben gekregen dat zowel inspirerend als leerzaam is geweest.

Bij het Venture Centre zijn we er trots op dat we studenten zoals Matthijs en Pieter kunnen ondersteunen die hun studie graag willen combineren met ondernemerschap. Als je dit pad overweegt of je wilt je ondernemersvaardigheden ontwikkelen, dan biedt het 10K programma de begeleiding en de middelen om dit mogelijk te maken. Naast ons 10K programma bieden we ook andere ondersteunende diensten, zoals onze Student Startup Helpdesk en onze ondernemende Community!

Nieuwsgierig geworden naar ons 10K Programma, Startup Helpdesk of Community, of wil je onderzoeken of de combinatie van studeren en een eigen bedrijf starten iets voor jou kan zijn? Neem een kijkje op de rest van onze website of stuur een e-mail naar venturecentre@hva.nl.