HvA United

Living Library: in gesprek met een ‘levend boek’

HvA Diversity Week

Evenement

Levende boeken zijn mensen die vaak te maken hebben met vooroordelen vanwege hun bijzondere achtergrond of overtuiging. Tijdens Living Library krijg je de kans om verder te kijken dan je eerste indruk. Door in gesprek te gaan met de levende boeken, hoor je bijzondere levensverhalen. Dit zorgt voor verrassende en inspirerende ontmoetingen met humor.

Kom langs en laat je inspireren door onze levende boeken!

🗓️ Dinsdag 1 oktober 2024
⏱️ 11.30 - 15.00 uur
📍 Wibauthuis - Wibautstraat 3b
💰 Deelname = gratis (aanmelden is niet nodig)

Hoe werkt het?

1. Bekijk het aanbod

Bij de balie van het Wibauthuis vind je een catalogus met de beschikbare levende boeken. Op een groot bord kun je zien welke boeken er op dat moment beschikbaar zijn.

2. Kies je boek

Bij de balie geef je aan met welk levend boek je een gesprek wilt. Een medewerker brengt jullie met elkaar in contact.

3. Gespreksregels

De medewerker legt de spelregels uit. Het is belangrijk dat het boek weer in oorspronkelijke staat wordt ‘teruggezet’. De gesprekken duren maximaal 20 minuten.

Living Library tijdens Diversity Week

In de week van 30 september is het Diversity Week bij de HvA. Er worden in die week allerlei activiteiten georganiseerd rondom dit thema. Met Living Library willen we mensen samenbrengen en vooroordelen en taboes wegnemen door met elkaar in gesprek te gaan.

Dit evenement is een samenwerking van FLOOR, de HvA-bibliotheek en de HvA-Ambitietafel Diversiteit & Inclusie. De levende boeken worden verzorgd door Living Library .

Gepubliceerd door  FLOOR 11 juli 2024

Datum

Startdatum 01 okt

Tijd

11:30 - 15:00 uur

Locatie

FLOOR

Wibautstraat 3b

1091 GH Amsterdam

020 595 4955