Vragen over techniek
Onze studenten zijn super enthousiast over techniek, maar ook zij hadden wat vragen toen ze hun studie kozen. Die gingen vooral over deze onderwerpen:
Makkelijk of moeilijk?
Voor veel techniekopleidingen zijn vakken zoals Wiskunde A, B en Natuurkunde belangrijk, maar de nadruk verschilt per opleiding. En ook al ben je geen Einstein, je kunt nog steeds slagen. Is het nodig, dan helpen we je tijdens je studie met bijlessen en vooraf kun je een opfriscursus doen.
Wat zijn de carrièremogelijkheden?
Welke techniekopleiding je ook kiest, er zijn veel carrièremogelijkheden. We leren je niet alleen alles over techniek, maar ook bijvoorbeeld over projectmanagement, ondernemen, problemen oplossen, ontwerpen en teamwork. We stomen je klaar voor diverse banen, zodat je flexibel aan de slag kunt in bijvoorbeeld de bouw, gezondheidszorg, voeding, transport, energie of design.
Combineer verschillende rollen
Kees: 'Na mijn afstudeerrichting Architectuur (Built Environment) werd ik onderzoeker en docent bij het Robotlab.(opent in nieuw venster) Daarnaast werk ik 2 dagen per week als timmerman en meubelmaker.'
Specialiseer je of doe een master
Kyra: 'Ik vind duurzaamheid belangrijk. Bij werktuigbouwkunde koos ik voor de richting Sustainable Energy Systems. Nu doe ik een master over onderzoek naar duurzame ontwikkeling.'
Hoe is het salaris?
In de techniek lever je bijvoorbeeld een bijdrage aan de energietransitie. Daar staan bedrijven om te springen en dus betalen ze goed. Een elektrotechnisch ingenieur verdient gemiddeld tussen de € 2.800,- en € 5.900,-. Dat salaris komt vaker voor bij banen op hbo-niveau in de technieksector.
Past techniek bij jou?
Vind je kiezen lastig, weet je niet welke richting nu het beste bij je past? Doe mee met onze studiekeuzeactiviteiten. We helpen je op weg. En onthoud: je hoeft niet alles al te weten of te kunnen. Techniek: dat leren we je wel.
Of krijg een beter beeld van alle opleidingen en: