Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Wereld van Techniek

Klaar voor een volgende stap? Denk eens aan een hbo-opleiding in de techniek. Ontdek verschillende richtingen, beroepsmogelijkheden en opleidingen in de wereld van techniek.

Stap in de wereld van techniek

Vind je veel dingen leuk of twijfel je wat bij je past? Ontdek de sociale, creatieve en duurzame kanten van techniek. Laat je inspireren door (oud)studenten en ontdek of techniek iets voor jou is.

Wil je ons liever live ontmoeten?

Kom kennismaken

Zo veelzijdig is techniek

Met techniek help je mens en maatschappij en maak je innovatie mogelijk. Lema bedacht een slimme oplossing voor dementerende ouderen. Ian verbeterde de leefbaarheid in Amsterdam Oud-West. Annemijn werkte aan een duurzame auto. Nieuwsgierig naar deze en andere inspirerende projecten?

Ontdek ze hier

Zoveel banen heeft techniek

Er zijn steeds meer mensen met technische skills nodig, omdat technologie zo snel gaat. Goed nieuws voor jou. Er liggen namelijk veel baankansen voor het oprapen. Vooral in deze gebieden zijn goede technici nodig:

Wonen, werken en verkeer

Wereldwijd moeten we met steeds meer mensen wonen, werken en ons verplaatsen in een krappe ruimte. Binnen Wonen, werken en verkeer ga je aan de slag met deze uitdagingen voor de toekomst.

Hi-tech en Science

Wil jij de grenzen van techniek verkennen? Of er zelfs overheen gaan? Binnen Hi-tech en science werk je aan nieuwe ideeën die de wereld kunnen veranderen.

Energie, water en veiligheid

Binnen Energie, water en veiligheid werk je met technische kennis aan de problemen van onze aarde, zoals luchtvervuiling, en de gevolgen van het veranderende klimaat. Je zet je in voor het veilig en gezond houden van de aarde, het milieu en onszelf.

Mens en gezondheid

Kies je voor een baan binnen Mens en gezondheid dan wil je mensen beter en gezonder maken. Dat doe je met de nieuwste technische toepassingen. Je werkt aan het ontwerpen, maken, onderhouden en bedienen van medische apparaten en hulpmiddelen. 

 

Ontdek wat deze technici doen

Waarom techniek studeren?

  • Je kunt veel kanten op: van het maken van apps tot het ontwerpen van slimme en duurzame apparaten.
  • Er is veel werk. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het vinden van een baan.
  • Technische banen betalen vaak goed. Hierdoor heb je financiële zekerheid én doe je wat je leuk vindt.
  • Er zijn veel creatieve beroepen. Als techneut bedenk je innovatieve oplossingen voor echte problemen en kun je een verschil maken in de wereld.
  • Je kunt mensen helpen en grote maatschappelijke problemen oplossen.

Vragen over techniek

Een hbo-opleiding kiezen is leuk, maar ook best spannend. Je wil weten wat er mogelijk is en je hebt vast vragen. Onze studenten en oud-studenten kozen vol overtuiging voor techniek. Zij wilden graag meer weten over:

Vragen

  1. Makkelijk of moeilijk? 
    Wiskunde A, B en Natuurkunde zijn belangrijk voor veel technische studies, maar zelfs zonder wiskundeknobbel kun je slagen.  We helpen je met bijlessen en bijspijkercursussen.
  2. Theoretisch of praktisch? 
    Theorie is belangrijk, maar we ontwerpen, maken en bouwen ook veel bij HvA Techniek. In onze Techniek Labs bijvoorbeeld.
  3. Wat zijn de carrièremogelijkheden? 
    Je specialiseren, doorgroeien, doorstuderen of je eigen onderneming starten. In de techniek kan dat allemaal.
  4. Hoe is het salaris? 
    De startsalarissen zijn goed en je kunt op allerlei manieren doorgroeien in salaris.
  5. Past techniek bij mij?
    Je kunt meerdere stappen nemen om te ontdekken of techniek wat voor je is. 
Meer over deze onderwerpen, tips + ervaringen

Zo leuk is techniek

Studeren is slim, maar vooral ook heel gezellig. Neem eens een kijkje in het leven van onze techniekstudenten. Hoe ziet een typische week eruit? Welke landen bezoeken ze voor hun opleiding (spoiler: o.a. Italië, Noorwegen, Indonesië)? Wat doen ze naast hun studie nog meer? En maak vast kennis met Jerry, de HvA Techniek huiskat.

Check Instagram voor meer
(opent in nieuw venster)

Heb je vragen?

App, bel of mail Studievoorlichting

WhatsApp
06 2853 3546(opent in nieuw venster)
Werkdagen 10.00 - 16.30 uur
Telefoon
020 595 1405(opent in nieuw venster)
Werkdagen 09.30 - 13.30 uur