Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Zoveel banen heeft Gezondheid en Welzijn

In Gezondheid en Welzijn blijf je leren, ook na jaren werken. Je hoeft dus zeker niet alles al te weten. Vragen stellen is juist goed, want zonder nieuwsgierigheid is er geen vooruitgang. Ontdek een aantal functies:

Diëtist Sarah helpt cliënten gezonder eten

Bij een diëtistenpraktijk werk je vaak met veel verschillende mensen. Elke cliënt heeft andere doelen, van gewichtsverlies tot het omgaan met ziektes zoals diabetes. Ook je eetcultuur beïnvloedt je eetpatroon. Sarah vertel je meer.

Leer meer over het beroep diëtist

Kinderfysiotherapeut Fennie helpt kinderen met bewegen en gedrag 

Bij fysiotherapie denk je misschien aan rugpijn of sportblessures, maar dit vak is breder. Denk aan geriatrische fysiotherapie (voor ouderdomsklachten) en neurologische fysiotherapie (voor problemen met zenuwen en hersenen, zoals na een beroerte). Je kunt ook met kinderen werken, bijvoorbeeld met te vroeg geboren baby's. Fennie vertelt.

Lees het verhaal van Fennie

Ergotherapeut Lars helpt cliënten zelfstandig te leven

Tandenpoetsen na een beroerte. Fietsen na een hernia in je rug.  Als ergotherapeut sta je klaar voor mensen als alledaagse activiteiten lastig worden. Door lichamelijke klachten (zoals pijn of moeite met bewegen), maar ook door mentale klachten (zoals stress). Lars helpt mensen weer normaal bewegen en werkt in een revalidatiecentrum en een ziekenhuis. 

 

Lees het verhaal van Lars

Sociaal werker Evelyn brengt jongeren dichter bij hun roots

Weten waar je vandaan komt, is belangrijk om sterker in het leven te staan. Evelyn is sociaal werker bij Untold. Ze helpt Afro-Nederlandse jongeren hun geschiedenis en toekomst te ontdekken met kunst en cultuur.

Ontdek wat een sociaal werker doet

GGZ-Verpleegkundige Merel helpt mensen met hun mentale gezondheid

Merel: 'Ik vind het mateloos interessant hoe de geest van de mens werkt.'