Voeding en Diëtetiek Praktijkbureau

Kookvideo’s maken voor patiënten in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis, een dieet opstellen bij voetbalclub Ajax, of de kwaliteit van koffiebonen controleren tijdens het verschepen. Een stage is een van de belangrijkste onderdelen van de opleiding Voeding en Diëtetiek. Elk jaar gaan er 100 tot 150 studenten aan de slag in het werkveld. En dat kan ook bij jou.

Een student bij jou aan het werk?

Dat kan van een kleine opdracht tot een fulltime (afstudeer)stage van maximaal 40 weken, en alles daar tussenin. Dus heb je een idee of voorstel, zelfs als het nog niet concreet is? Neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee!

Afstudeerstage of opdracht aanmelden

Het voordeel van een student op de werkvloer

Een student binnen je bedrijf hebben, heeft voordelen voor beide partijen. Niet alleen leert een student het best in de praktijk, maar je haalt ook iemand binnen met nieuwe ideeën en een gezonde, kritische houding. Dat helpt bij het doorontwikkelen van je organisatie. Bovendien draag je bij aan het opleiden van nieuwe voedingsprofessionals. Diëtisten krijgen punten voor het Kwaliteitsregister toegekend voor het begeleiden van een stagiair en kunnen zich aanmelden voor een cursus Praktijkbegeleiding.

Voorbeelden | Hierbij kan een student jou helpen:

  • Marktonderzoek, doelgroepbepaling en advies over positionering en communicatie
  • Cliëntencontact en dieetadvies opstellen als diëtist in opleiding
  • Voedselbeleidsplan schrijven voor een kinderdagverblijf
  • In kaart brengen van een ziektebeeld in relatie tot voeding
  • Een overzicht maken van actuele ontwikkelingen op het gebied van voedselveiligheid
Sebastiaan Aalst - strategisch directeur - Food Cabinet

De 12 groepjes studenten keken secuur naar de doelgroepen, ontwikkelden persona’s en analyseerden het mediagebruik.

Lees verder
Charlotte Bierens - R&D en kwaliteitsmanager - Jimmy Joy

Voor Jimmy Joy is de frisse blik van studenten een meerwaarde. Zij kijken weer anders dan wij en horen tot onze doelgroep.

Lees verder

Praktijkopdrachten en stageperiodes

Studenten doen al vanaf jaar 1 praktijkervaring op. Dat betekent projectmogelijkheden in alle 4 de studiejaren. Jaar 4 biedt de meeste mogelijkheden voor het inzetten van een student bij jou op de werkvloer. Een vierdejaarsstudent werkt mee in je organisatie en helpt bij het oplossen van een voor jou relevant vraagstuk.

Periodes afstudeerstage

  • 1e semester: begin september t/m half januari (20 weken)
  • 2e semester: begin februari t/m half juni (20 weken)

Start jouw opdracht in een andere periode? Laat het ons weten, dan bekijken we de mogelijkheden.

Wat biedt het Praktijkbureau?

Wij zoeken voor jou een geschikte student die een waardevolle toevoeging is voor jouw bedrijf. We houden de voortgang van de stage of het project in de gaten en zorgen ervoor dat er vanuit de opleiding een begeleider meekijkt en beoordeelt.

Waar zorgt jouw bedrijf voor?

  • Een fysieke werkplek voor de student.
  • Een begeleider met minimaal een afgeronde hbo-opleiding en tenminste 1 jaar werkervaring.
  • Representatieve werkzaamheden voor de student, dus op hbo-niveau.
  • Een omgeving waarin de student kan werken aan beroepscompetenties:
    • Vakinhoudelijk handelen
    • Communicatie
    • Samenwerking
    • Ondernemerschap & Marketing
    • Management
    • Onderzoek
    • Professionaliteit
  • Voldoende capaciteit, de stagiair is extra/aanvullend.
  • Voldoende tijd voor het begeleiden van de student (ongeveer 2 uur per week).

Aanvullende voorwaarden bij diëtisten(praktijk)

  • Een begeleidende diëtist die ingeschreven staat in het kwaliteitsregister Paramedici.
  • Een fulltime werkstage van minimaal 20 weken, waarvan 16 uur per week cliëntencontact.

Waar zorgen de opleiding en de student voor?

  • Waar zorgen de opleiding en de student voor?
  • De student is fulltime beschikbaar voor een nader te bepalen periode, bijvoorbeeld 20 weken.
  • Het hbo-werk- en denkniveau is (in potentie) aanwezig.
  • De student is proactief, werkt zelfstandig en geeft zelf aan wanneer ondersteuning nodig is.
  • De student beschikt over alle theoretische kennis om een geschikte opdracht met enige begeleiding zelfstandig uit te voeren.
  • De opleiding biedt een centraal aanspreekpunt: het Praktijkbureau, waar de opdrachtgever altijd terecht kan met vragen en opmerkingen.
  • De opdrachtgever kan rekenen op een docentbegeleider die de student begeleidt bij de stage of het beroepsproduct en met wie de opdrachtgever contact kan opnemen.
Linda Nelis - Category Support - Crisp

Een stagiair draait bij ons zo veel mogelijk mee in onze dagelijkse werkzaamheden en activiteiten. Van contact met leveranciers tot het klaarzetten van producten in de app (...)

Lees verder

Contact

Vragen? Laat het ons weten! Bel ons gerust of stuur een e-mail naar praktijk-voeding-fbsv@hva.nl

Coördinatoren E-mail Telefoon
Mariëtte van Rijmenam m.j.van.rijmenam@hva.nl 06 211 55 202
Suzanne van der Plas s.e.van.der.plas@hva.nl 06 211 58 154
Els Groenewoud j.e.m.groenewoud@hva.nl 06 211 58 180


Gepubliceerd door  Faculteit Bewegen, Sport en Voeding 4 juli 2024