Stages
Leren in de praktijk is essentieel voor de ontwikkeling van onze studenten tot beginnende professionals. Daarom lopen onze studenten vanaf het derde studiejaar stage, zowel binnen het paramedische werkveld als daarbuiten. Benieuwd wat een student Voeding en Diëtetiek voor jouw organisatie kan betekenen? Bekijk hieronder alle informatie.
Investeer jij in de toekomst? Meld je stage aan
Stagiairs zijn nog geen ervaren professionals. Ze hebben begeleiding nodig en passende werkzaamheden. Dit vraagt een investering van jou en je organisatie. Maar het levert ook veel op: met een student haal je up-to-date kennis in huis, iemand met frisse ideeën en een gezonde, kritische blik. Een stagiair kan echt van toegevoegde waarde zijn voor jullie organisatie.
Wil jij jouw organisatie zichtbaar maken voor studenten en bijdragen aan het opleiden van de medewerker van de toekomst?
Stages in paramedische setting
Onze opleiding biedt 3 soorten stages binnen het paramedische werkveld:
- Minorstage in jaar 3 (16 weken): de student loopt 2 dagen per week mee in jullie praktijk of op jullie afdeling. De overige dagen werkt de student aan een voor jullie relevante opdracht.
- Handelingsstage diëtist in jaar 4 (20 weken): het diëtistisch handelen staat centraal. De student werkt 4 tot 5 dagen per week in jullie praktijk of op jullie afdeling en leert zo zelfstandig cliënten te begeleiden.
- Beroepsproduct in jaar 4 (20 weken): de student werkt 4 tot 5 dagen per week aan het oplossen van een specifiek vraagstuk binnen jullie organisatie. De student levert een beroepsproduct op, zoals een advies over de dienstverlening in jullie praktijk, een protocol voor dieetbehandeling of het ontwikkelen van voorlichtingsmateriaal voor een specifieke aandoening.
Stages in niet-paramedische setting
Onze studenten kunnen afstuderen als diëtist, maar ook als voedingskundige. De opleiding biedt 2 soorten stages binnen het brede voedingskundige werkveld:
- Handelingsstage voedingskundige in jaar 4 (20 weken): dit is een meewerkstage, waarin het voedingskundig handelen centraal staat. Dit kan variëren van het meewerken aan productontwikkeling tot het implementeren van een interventie. De student werkt 4 tot 5 dagen per week mee aan de reguliere werkzaamheden binnen jullie organisatie.
- Beroepsproduct in jaar 4 (20 weken): de student werkt 4 tot 5 dagen per week aan het oplossen van een specifiek vraagstuk binnen jullie organisatie. De student levert een beroepsproduct op, zoals een draaiboek voor een interventie, een artikel voor een vakblad of een concept voor een nieuw voedingsproduct.
Stageperiodes
Onze opleiding kent 2 stageperiodes:
- eerste periode: september tot en met januari
- tweede periode: februari tot en met juni
De paramedische minorstage in jaar 3 is een uitzondering en vindt slechts één keer per jaar plaats, namelijk in de periode maart tot en met juni.
Voorwaarden voor een geslaagde stage
Een succesvolle stage hangt niet alleen af van de inzet van de student, maar ook van de ondersteuning door de stageorganisatie en de begeleiding vanuit de opleiding. Wij zorgen voor een goede begeleiding vanuit de opleiding.
Van jullie als stageorganisatie vragen wij in ieder geval het volgende:
- Een fysieke werkplek voor de student.
- Voldoende capaciteit binnen jullie organisatie – de student is aanvullend en geen vervanging.
- Een begeleider die minimaal een hbo-opleiding heeft afgerond, minstens één jaar werkzaam is bij jullie organisatie en minimaal 2 uur per week beschikbaar is voor begeleiding.
Aanvullende voorwaarden voor paramedische handelingsstage
- De begeleidende diëtist is ingeschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici. Diëtisten die een handelingsstage begeleiden, ontvangen hiervoor ook accreditatiepunten.
- De student heeft minimaal 16 uur per week cliëntencontact.
Stage aanmelden