Drs. S. Vreugdenhil (Selina) BEd
Drs. Selina Vreugdenhil BEd., studeerde Sociale Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Na haar studie heeft ze een werkervaringsstage gelopen bij Regioplan Beleidsonderzoek. Hier heeft Selina onderzoek gedaan naar de factoren die ervoor gezorgd hebben dat 17 langdurig werklozen uiteindelijk een (tijdelijke) baan vonden. Voor het lectoraat Armoede Interventies deed zij onderzoek naar burgers die voor het tweede contactmoment uitvallen in de schulddienstverlening. Op dit moment doet zij samen met anderen onderzoek naar het aanbod dat er in Nieuw-West aanwezig is om de financiële zelfredzaamheid van de burger te bevorderen. Naast het doen van onderzoek is Selina docent bij de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Dit jaar ontwikkelt zij het keuzevak ‘psychologie van de schaarste’. Een vraag die in dit vak beantwoord zal worden is hoe het komt dat men onder invloed van een gebrek aan middelen (geld of tijd) verkeerde keuzes gaat maken.
-
Uitval of zelfregie?
Desain, E. J. P., Vreugdenhil, S., & van Geuns, R. C. (2018). Uitval of zelfregie? het stopzetten van de schuldhulpvraag tussen eerste en tweede contactmoment. In R. C. van Geuns, L. Desain, & R. van der Weijden (Eds.), Hulp bij armoede: bouwstenen voor effectieve hulpverlening bij armoede en schulden (pp. 95-106). Bohn Stafleu van Loghum.
-
Resultaten eerste deelnemersonderzoek Van Schulden naar Kansen
Lako, D., Vreugdenhil, S., Mak, J., & van Geuns, R. C. (2017). Resultaten eerste deelnemersonderzoek Van Schulden naar Kansen: rapportage over resultaten onder deelnemers aan projecten Van Schulden naar Kansen die ondersteund worden door de Delta Lloyd Foundation in 2016. Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Armoede Interventies.
-
Uitval of zelfregie?
Vreugdenhil, S., van Dam, R., van Geuns, R. C., & van der Laan, J. (2014). Uitval of zelfregie? een onderzoek naar uitval in de schulddienstverlening tussen het eerste en tweede contactmoment. Hogeschool van Amsterdam, lectoraat Armoede en Participatie.