H. Ozturk (Halime)
Docent-onderzoekerHalime Ozturk is diëtist en werkt bij de opleiding Voeding en Diëtetiek. Daarnaast is zij epidemioloog en als docent- onderzoeker betrokken bij het ProMIO-onderzoek van het lectoraat Voeding en Beweging. Hiervoor was zij betrokken bij het DIEET-project van hetzelfde lectoraat.
Halime is co-auteur van het studieboek Kritisch redeneren binnen de Diëtetiek. Ze vindt de vertaalslag van theorie naar de praktijk erg belangrijk. Vandaar dat de onderwerpen Onderwijs, Onderzoek en Praktijk haar enorm aanspreken.
-
Dietary protein intake in older adults from ethnic minorities in the Netherlands, a mixed methods approach
Overdevest, E., Dorhout, B. G., Nicolaou, M., van Valkengoed, I. G. M., Haveman-Nies, A., Oztürk, H., de Groot, L. C. P. G. M., Tieland, M., & Weijs, P. J. M. (2021). Dietary protein intake in older adults from ethnic minorities in the Netherlands, a mixed methods approach. Nutrients, 13(1). https://doi.org/10.3390/nu13010184
-
Effectiveness of dietetic treatment after 9 months in primary care in The Netherlands
Schuurman, C., Streppel, M. T., Leistra, E., van Ginkel-Res, A., Bolleurs, C., Ozturk, H., & Weijs, P. J. M. (2018). Effectiveness of dietetic treatment after 9 months in primary care in The Netherlands: the DIEET study. Poster session presented at 40th ESPEN congress, Madrid, Spain.
-
Motivational interviewing in de eerstelijnspraktijk
Klaasen, D., Leistra, E., Ozturk, H., & Weijs, P. (2014). Motivational interviewing in de eerstelijnspraktijk: In hoeverre wordt motivational interviewing door diëtisten in de eerste lijn toegepast tijdens het eerste consult, en welke diëtisten doen dit? Nederlands Tijdschrift voor Voeding & Diëtetiek, 69(6), 26-27.
-
Smart goal setting in current dietetic practice in primary care in the Netrherlands
Leistra, E., Hospes, E. C., Ozturk, H., Tump, A. C., Bliekendaal, S., & Weijs, P. J. (2014). Smart goal setting in current dietetic practice in primary care in the Netrherlands: preliminary observations of the dieet study. Clinical Nutrition, 33(supplement 1), S202. https://doi.org/10.1016/S0261-5614(14)50530-4