Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Grote steden hebben te maken met veelzijdige en complexe uitdagingen op het gebied van leefbaarheid, duurzaamheid, inclusie, bereikbaarheid en veiligheid. Dat vraagt om professionals die grip hebben op een divers stakeholdersveld van burgers, bestuurders en bedrijven. Met de master Urban Management ontwikkel je je in twee jaar tot een stedelijke professional die het verschil maakt in de stad.

Studenten, docenten en alumni aan het woord

Dit ga je doen

Jouw werkervaring en die van je medestudenten staan centraal in het onderwijsprogramma. Je verdiept je theoretische kennis en verrijkt je praktische vaardigheden. Naast klassieke bestuurskundige theorieën en methoden leer je state-of-the-art inzichten over de aanpak van complexe grootstedelijke vraagstukken. In alle semesters werk je met 3 leerlijnen: de kennislijn, de vaardighedenlijn en de integrale lijn.

Alumna Tessel over interessante gastsprekers uit de praktijk
Kennislijn

De kennislijn geeft je de inhoudelijke verdieping waardoor je complexe governance-vraagstukken beter begrijpt, aanstuurt, organiseert en managet. 

Vaardighedenlijn

In de vaardighedenlijn ontwikkel je je onderzoeks- en managementvaardigheden en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling.

Integrale lijn

In de integrale lijn pas je de kennis en inzichten uit de kennislijn en de vaardighedenlijn toe op een concreet praktijkvraagstuk van een externe partij, uitgevoerd in een multidisciplinair team.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Opleiding en werkplek

Je hebt een bachelordiploma op hbo-, of wo-niveau. Daarnaast heb je relevante werkervaring en beschik je over een werkomgeving waar je de opgedane kennis en vaardigheden direct kunt toepassen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week, waarvan 8 uur onderwijs op locatie (op vrijdagen van 10.00 tot 18.00) en ongeveer 12 uur zelfstudie.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het collegegeld rekening met extra kosten voor literatuur en een nationale of internationale excursie van gemiddeld € 500 per studiejaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Urban Management aan de HvA?

  • Gedreven docenten en inspirerende gastsprekers uit praktijk en wetenschap.
  • De stad Amsterdam als jouw laboratorium voor de gemeenschappelijke onderzoeksopdracht.
  • Je werkervaring en die van je medestudenten staan centraal in het onderwijsprogramma. Voorbeelden en vraagstukken komen rechtstreeks uit de praktijk.
  • Veel aandacht voor en begeleiding bij je persoonlijke ontwikkeling met 1-op-1 coaching.
  • Na afronden van de master Urban Management krijg je de titel Master of Arts (MA).

Voor wie

  • Je werkt als stedelijke professional aan complexe, veelzijdige vraagstukken waar veel partijen met verschillende belangen bij betrokken zijn.
  • De aanpak van de opleiding vraagt om innovatieve interventies waarbij betrokkenen onderling moeten samenwerken.
  • Je bent op zoek naar methoden om met complexe vraagstukken om te gaan en wilt jouw persoonlijke effectiviteit hierin vergroten.