Iets voor jou?
Wil jij je als verpleegkundige specialiseren in complexe zorgverlening aan mensen met een psychische aandoening? Ben je op zoek naar verdieping op masterniveau, naast je werk in de directe patiëntenzorg? Kies dan voor de master GGZ-Verpleegkunde. Je past (wetenschappelijke) kennis toe in de GGZ en draagt bij aan het structureel versterken van jouw zorgverlening. Hiermee zet jij je in voor de verbetering van zorg.
Ervaar de opleiding
Dit ga je doen
De master GGZ-Verpleegkunde duurt 2 jaar en bestaat uit 4 semesters van elk 20 weken. In de opleiding komen de thema’s (Psycho)Pathologie, Interventiekunde, Professionalisering en Organisatie én Wetenschap aan bod.
- Semester 1
In semester 1 ga je onder andere aan de slag met Psychopathologie, Interventiekunde en doe je een project samen met andere studenten, bijvoorbeeld Interprofessioneel samenwerken
- Semester 2
Semester 2 bestaat uit een deel Psychopathologie, Werkingsmechanismen van Interventies en Klinisch Leiderschap. Je start dit semester met oriënteren op Wetenschap.
- Semester 3
In semester 3 ga je aan de slag met Multiproblematiek en het Geïntegreerd Zorgplan. Daarnaast leer je om de kennis over Wetenschap in te zetten in de praktijk door een Case Study te doen en verdiep je je in de Evidence Base van de dagelijkse zorg. De lessen onderzoeksvaardigheden ondersteunen je in de voorbereiding voor je afstudeeronderzoek (masterthesis), waarin je een praktijkprobleem gaat onderzoeken. In dit semester schrijf je hiervoor een onderzoeksplan.
- Semester 4
Semester 4 is vrijwel volledig gericht op het uitvoeren van je afstudeeronderzoek. Hierin wordt je begeleid middels werkateliers en enkele lessen implementatiekunde. Daarnaast werk je aan je ontwikkeling als masterverpleegkundige binnen je eigen praktijk.
Toelatingseisen
Opleiding en werkplek
Ben je een hbo-verpleegkundige die werkt in de GGZ? Als je voldoet aan de voorwaarden wordt je toegelaten tot onze master. We plannen vooraf altijd een intakegesprek om je de best mogelijke start te geven.
Benodigde tijd
20 uur per week
De master GGZ Verpleegkunde duurt 2 jaar en bestaat uit 4 semesters. Je hebt 40 weken lang elke vrijdag gemiddeld 6 contacturen. Daarnaast besteed je ongeveer 15 uur per week aan zelfstudie.
Kosten
Collegegeld en extra kosten
Je betaalt in totaal ongeveer € 2.601 aan collegegeld. Mogelijk vergoedt je werkgever dit bedrag. Houd daarnaast rekening met aanvullende kosten van circa € 750 voor boeken en andere literatuur.
Waarom de master GGZ-Verpleegkunde?
- Je werkt in de directe patiëntenzorg, en wilt binnen je organisatie bijdragen aan de kwaliteit en verbetering van zorg.
- Je leert hoe je de rol van generalist en specialist in jouw vakgebied met elkaar verenigt.
- De master biedt verdieping op masterniveau in het klinisch redeneren binnen psychiatrische zorg en praktijkgericht onderzoek.
- Je leert hoe je evidence-based practice integreert in jouw handelen.
- Je leert hoe je complexe zorgverlening onderbouwt via diepgaand klinisch redeneren.
Voor wie
- Je bent verpleegkundige (HBO-V, MBO-V met SPV of InService opgeleid) en je ambieert verdieping binnen je vakgebied.
- Je wilt graag optimale zorg bieden aan patiënten met complexe psychiatrische problemen.
- Je wilt wetenschappelijke kennis inzetten voor het verbeteren van de GGZ.
- Je houdt van het analyseren van complexe problemen.
- Je handelt vlot en signaleert snel kansen en mogelijkheden.
Is dit de opleiding voor jou?
- Inschrijven kan vanaf 1 oktober 2024 tot 15 augustus 2025Schrijf je in
- Kom kennismaken
- (opent in nieuw venster)Download de beknopte opleidingsflyer
- Neem contact op