Hoeveel tijd kost deze opleiding?
De opleiding streeft naar flexibel onderwijs in eigen tempo. Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan de opleiding is daarom afhankelijk van je individuele studietraject.
Contacttijd
Deze opleiding biedt studenten gemiddeld 12 contacturen per week in het eerste studiejaar. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. Een contactuur is een onderwijsuur (van 50 minuten) waarbij een docent aanwezig is. Onder contacttijd vallen onder meer hoor- en werkcolleges, studieloopbaanbegeleiding, stagebegeleiding, tentamens en examens. De contacturen zijn slechts een deel van de tijd die je aan je studie besteedt. In totaal ben je per week zo'n 25-30 uur met je studie bezig.
Zelfstudie
Naast de contacttijd besteed je circa 15 tot 20 uur alleen of met medestudenten aan zelfstudie (projecten, onderzoeken, opdrachten en voorbereiding van lessen en tentamens).
Lesdagen
De colleges zijn ingeroosterd op één dag per week: jaar 1 en 3 op maandag, jaar 2 en 4 op donderdag. Let wel: dit geldt voor het studiejaar 2024-2025.
Studiepunten
De studie omvat in totaal 240 studiepunten. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Het aantal uren dat je wekelijks daadwerkelijk besteedt aan de opleiding is afhankelijk van je individuele studietraject.
Bindend Studieadvies (BSA)
Volg je een opleiding tot tweedegraadsleraar of de Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs? Dan moet je bij de faculteit Onderwijs en Opvoeding in het 1e studiejaar minimaal 45 studiepunten halen om door te mogen naar het 2e studiejaar. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je niet dit minimale aantal studiepunten, dan ontvang je een afwijzend bindend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding. Met je coach of studiebegeleider bespreek je dan of je bij een andere opleiding beter op je plek bent.