Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Technische Bedrijfskunde laat management en techniek samenkomen. Je leert de impact van technische veranderingen haalbaar en uitvoerbaar te maken. Met die kennis kun jij bedrijfsprocessen en systemen verbeteren of vernieuwen. Kortom, als technisch bedrijfskundige kun jij een onmisbare bijdrage leveren aan nationale en internationale bedrijven zoals GP Groot, Red Bull, LG of KLM.

14 december 10:00 - 14:00
Bezoek onze open dag op locatie
Video: Loop een dagje mee met Sanne, tweedejaarsstudent Engineering: Technische Bedrijfskunde.

Dit ga je doen

De opleiding Engineering bestaat uit 4 verschillende leerroutes: Elektrotechniek, Product Ontwerpen, Technische Bedrijfskunde & Werktuigbouwkunde. Als je je inschrijft voor de opleiding kies je direct een leerroute, maar je doet tijdens je opleiding ook kennis op van andere leerroutes.

Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met alle aspecten van Technische Bedrijfskunde. Je krijgt een mix van technisch inhoudelijke vakken en bedrijfskundige vakken, zoals Operations Management en Logistiek, Marketing en Finance, Data Analysis & Management Informatiesystemen.

Jaar 2

Je volgt dit jaar zowel vakken als projecten binnen je eigen leerroute. In de tweede helft van dit studiejaar volg je ook keuzevakken die je vakkennis verdiepen of verbreden. Je hebt ook de mogelijkheid om keuzevakken buiten je leerroute te volgen.   

Jaar 3 en 4

In het derde jaar verken je de wereld buiten je leerroute: je doet een minor. Dit is een samenhangend keuzeprogramma van een half jaar. Daarnaast ga je in het derde jaar op stage om voor het eerst ervaring op te doen. Zowel je minor als je stage kun je bij deze opleiding in eigen land doen, maar ook in het buitenland! In de eerste helft van jaar 4 volg je vakken en in de tweede helft loop je een afstudeerstage. Door de meer specialistische vakken ontwikkel je je steeds verder in een bepaalde richting van technische bedrijfskunde. Tijdens je afstudeerstage ga je zelfstandig met een complex vraagstuk aan de slag bij een bedrijf. 

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je bent direct toelaatbaar met een havo- of vwo-diploma met de profielen N&T, N&G en E&M. Voor het profiel C&M gelden aanvullende eisen. Daarnaast ben je toelaatbaar met een mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 20 contacturen. Verder besteed je circa 20 uur alleen of met medestudenten aan projecten, onderzoeken, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en vak-benodigdheden. De overige kosten in het eerste jaar bedragen ongeveer €450,-.

Lees meer over studiekosten

Waarom Engineering Technische Bedrijfskunde?

  • Als Technisch Bedrijfskundige sta je in contact met andere engineers.
  • Actuele thema's zoals data, duurzaamheid en maintenance staan centraal.
  • Je studeert in kleine groepen (communities), waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere student. Samen werk je onder begeleiding van een docent aan opdrachten en projecten. In het eerste jaar heeft iedere groep een vaste coach.
  • De opleiding Technische Bedrijfskunde is een brede opleiding in de techniek, waardoor je na je afstuderen van alle aspecten binnen een bedrijf wat weet.
  • Je gaat studeren in een gloednieuw gebouw (op de Amstelcampus in het centrum van Amsterdam) voorzien van alle moderne faciliteiten.