Stedenbouw
Stedenbouw is een afstudeerrichting van de opleiding Built Environment.
Altijd al je eigen stad willen ontwerpen? Als je studeert in de richting Stedenbouw kan dat! Bij stedenbouw leer je ontwerpen op verschillende schaalniveaus: van een pleinontwerp in hartje Amsterdam tot een compleet nieuwe woonwijk op een voormalig industrieterrein. Samen met andere professionals slaag jij erin een optimale leef- en werkomgeving te maken en te behouden.
Aantal vakken binnen Stedenbouw
- Het verdichten van de stad op het raakvlak van o.a. Architectuur, Planologie, en Mobiliteit
- Gebiedsontwikkeling
- Praktijkgericht onderzoek
- Klimaatbestendig inrichten van de openbare ruimte
Bij de opleiding stedenbouw ontwerp je aan de bestaande en de nieuwe stad, dorpen en openbare ruimte. Je gaat sleutelen aan bestaande wijken en ontwerpt nieuwe gebieden, waarbij je ervoor zorgt dat de wensen en eisen van bewoners, bedrijven, klimaat, natuur en economie allemaal in elkaar passen. Door hoger of kleiner te bouwen, ruimte te geven aan natuur of door slim te combineren. Bij de afstudeerrichting stedenbouw krijg je de theorie en leer je vaardigheden om direct aan de slag te gaan. De vraag naar woningen in een leefbare omgeving is erg groot, er is dus genoeg te doen!
Minor
In jaar 3 van de opleiding kies je een minor die verbredend of verdiepend is voor jouw toekomstige beroep, zoals:
- BIM-coördinatie / Visualisatie, Klimaatbestendige stad of Toekomstbestendige stad
- Een minor in het buitenland
- Een doorstroomminor bij een TU of Academie van Bouwkunst als je hierna een Master wil doen. Kijk voor meer informatie op de website van de betreffende universiteit of hogeschool.
Wat staat er straks op jouw visitekaartje?
- assistent-stedenbouwkundig ontwerper, ontwerper-tekenaar openbare ruimte
- stedenbouwkundig ontwerper (na een Master Stedenbouw)