Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Mensen worden steeds ouder en daarmee wordt de zorg complexer en duurder. Als biomedisch technoloog begrijp je als geen ander wat de 'gezonde gezondheidszorg' nodig heeft: verantwoorde technologische producten waarmee mensen langer gezond blijven én waarmee je ze beter kunt behandelen.

8 februari 10:00 - 14:00
Bezoek onze open dag op locatie
Video: Loop een dagje mee met Lema, eerstejaarsstudent Biomedische Technologie

Dit ga je doen

Tijdens de opleiding Biomedische Technologie leer je hoe je een idee vertaalt naar een gezondheidsproduct. Ook leer je hoe je ervoor zorgt dat producten voldoen aan medische kwaliteitseisen en hoe je bestaande ontwerpen verbetert.

Video: Waar ga je mee aan de slag?
Jaar 1 en 2

Vanaf de start van het eerste jaar werk je met echte opdrachtgevers aan een actueel gezondheidsvraagstuk. In kleine groepjes werk je samen aan grote projecten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan productontwikkeling en ethiek. 

Jaar 3

In jaar 3 volg je een minor. Dit is een keuzeprogramma van een half jaar voor het verbreden of verdiepen van je kennis. Je kunt er voor kiezen om iets heel anders te gaan doen of je zoekt een minor die verdieping biedt in een bepaald onderdeel van je opleiding. Daarnaast loop je een half jaar stage om praktijkervaring op te doen.

Jaar 4

In jaar 4 volg je eerst nog een aantal projecten om je helemaal klaar te stomen voor je afstudeeropdracht, die je later in het vierde jaar uitvoert bij een bedrijf. Na je afstuderen ben je opgeleid tot de biomedisch technoloog waar de Nederlandse gezondheidszorg om staat te springen.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo- of vwo-diploma met een profiel N&T of N&G. Voor de overige profielen gelden aanvullende eisen. Je wordt ook toegelaten met een mbo 4-diploma of een gelijkwaardig bevonden diploma

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

In jaar 1 heb je wekelijks 18 contacturen. Verder besteed je ongeveer 22 uur alleen of met medestudenten aan projecten, onderzoeken, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 300 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Biomedische Technologie aan de HvA?

  • De opleiding Biomedische Technologie is de enige in Nederland en kun je alleen bij de HvA volgen.
  • Je werkt vanaf het begin van de opleiding samen met de beroepspraktijk om gezondheidsvraagstukken op te lossen voor nu en in de toekomst.
  • Je werkt in gloednieuwe labs met de laatste technologie.
  • Pal naast het academisch ziekenhuis, waar je practica en projecten uitvoert.
  • Je studeert in kleine groepen (communities), waardoor er veel persoonlijke aandacht is voor iedere student. Samen werk je onder begeleiding van een docent aan opdrachten en projecten. In het eerste jaar heeft iedere groep een vaste coach.