Wat ga je doen?
Tijdens het 2-jarige studieprogramma Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn ontwikkel, verdiep en vergroot je je eigen capaciteiten. Je doet kennis op over herstelbevorderende benaderingen, empowerment, stigmatisering, gespreksmethoden, werken in teams en je positie in de organisatie.
Je gaat een vaste dag per week naar de hogeschool (in jaar 1 op donderdag en in jaar 2 op dinsdag). Op deze dag volg je lessen, werk je aan opdrachten samen met andere studenten, en word je begeleid door docenten.
Het studieprogramma bestaat uit 4 blokken per jaar. Elk blok staat voor 15 studiepunten. Per blok werk je aan een opdracht uit je eigen beroepspraktijk.
Leerjaar 1 (60 ECTS)
- Blok 1: Verwerven van Ervaringskennis en Beroepsidentiteit
- Blok 2: Ondersteuning bij Individuele Herstelprocessen 1
- Blok 3: Inrichten van Herstelondersteunende Zorg 1
- Blok 4: Positioneren van Ervaringsdeskundigheid in de Organisatie
Leerjaar 2 (60 ECTS)
- Blok 1: Ondersteuning bij Individuele Herstelprocessen 2
- Blok 2: Vrije keuzemodule
Je kunt kiezen voor verdieping in een onderwerp naar keuze of meedoen aan een module van de minor ‘Onbegrepen gedrag’. - Blok 3: Inrichten van Herstelondersteunende Zorg 2
- Blok 4: Positioneren van Ervaringsdeskundigheid in de Samenleving
Vrije keuzeruimte
In jaar 2 kun je kiezen uit een of meerdere verdiepende of verbredende keuzemodules van 15 studiepunten. Je kunt kiezen voor verdieping in een onderwerp naar keuze of meedoen aan een module van de minor ‘Onbegrepen gedrag'.
Titel en diploma
Na het afronden van deze opleiding krijg je het wettelijk erkend hbo-diploma Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn met de graad Associate degree.