Waarom deze opleiding?
De opleiding Accountancy biedt een mooi startpunt voor een baan als accountant. En een solide basis als je verder wilt studeren voor registeraccountant (RA) of accountant-administratieconsulent (AA). Een professionele beroepshouding, communicatieve vaardigheden en samenwerken in teamverband zijn voor een accountant net zo belangrijk als het kunnen opstellen of controleren van jaarrekeningen. Bij Accountancy leer je beide.
Ons onderwijsprogramma kent veel contact-, zelfstudie- en onderwijsuren, met vooral werkcolleges in klassen. Als eerstejaarsstudent krijg je een ouderejaarsmentor die je met praktische zaken kan helpen. We begeleiden je bij je studie en ‘leren’ je studeren. Belangrijk vinden we het persoonlijk contact tussen jou, je medestudenten en onze docenten: samen werken, sporten, leren, netwerken.
1. Adviseren
De opleiding loopt voorop in de automatiseringsontwikkelingen die op het moment gaande zijn binnen het vak Accountancy. In dagelijkse praktijk is er steeds meer sprake van adviseren, terwijl het samenstellen en contoleren steeds vaker door geautomatiseerde tools wordt gedaan.
2. Internationale skills
Het accountantsberoep wordt sterk beïnvloed door internationale ontwikkelingen. De kans is dus groot dat je in een internationale werkomgeving komt te werken. Tijdens de opleiding is er daarom veel aandacht voor de Engelse taal en vaardigheden die je nodig hebt in een internationale omgeving.
3. Amsterdam
Je studeert in de stad Amsterdam. In de directe omgeving van de Hogeschool van Amsterdam zijn de 4 grootste en vele andere accountantskantoren gevestigd. Tijdens je studie werk je mee aan hun projecten, kun je er stage lopen én na de studie vinden de meeste studenten hier hun eerste baan.
4. Professionele beroepshouding
We brengen je naast gedegen vakkennis een professionele beroepshouding bij. Daarnaast ontwikkel je alle vaardigheden en competenties die je later als accountant in de praktijk nodig hebt. Denk hierbij aan zelfreflectie, maatschappelijk verantwoord en ethisch handelen, helder communiceren en adviseren.
5. Verkorte vervolgopleiding
De HvA biedt samen met de Universiteit van Amsterdam (UvA) een erkende verkorte vervolgopleiding op tot registeraccountant (RA).
Na je bachelor Accountancy volg je de master en postmaster Accountancy aan de UvA. Het eerste half jaar volg je een schakelprogramma, waarna je start met de master. Voor excellente studenten biedt de HvA de mogelijkheid om tijdens het 4e bachelorjaar een doorstroomminor met vakken uit het schakelprogramma te volgen. Dit levert een half jaar tijdwinst op.
Drie studenten en een docent vertellen je meer over de studie. Past deze opleiding bij jou? Wat leer je tijdens je studie? Ook kom je te weten wat er leuk is aan studeren bij de HvA en studeren in Amsterdam.