Programma Ondernemerschap

HvA ondertekent verlenging City Deal Impact Ondernemen

9 jun 2024 14:24 | Ondernemerschap

Sinds 2021 zijn we aangesloten bij City Deal Impact Ondernemen, een ecosysteem van bijna 100 partners bestaande uit o.a. overheden, financiers, adviesbureaus en impact ondernemers met als doel: het verder brengen van impact ondernemerschap. Op donderdag 30 mei ondertekenden we tijdens het Overheidscongres van Social Enterprise NL de City Deal Impact Ondernemen 2.0. 

Resultaten City Deal

De afgelopen jaren heeft de HvA door de City Deal onder andere een onderzoeksopdracht rond impactmeting voltooid. Het resultaat van dat onderzoek is hier terug te lezen. Ook nemen we door de City Deal deel in het Knowledge and Innovation Covenant-project van SCENTISS (Social and Community-driven Entrepreneurship for the Transition to an Inclusive and Sustainable Society) van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). Middels dat project dragen we bij aan missiegedreven topsector- en innovatiebeleid van de overheid.

Impact ondernemen zichtbaar en in het onderwijs

Maar we zijn nog niet klaar! Op donderdag 30 mei ondertekenden we tijdens het Overheidscongres van Social Enterprise NL de City Deal Impact Ondernemen 2.0. Ondernemen met een positieve impact op maatschappij en milieu is nog steeds niet zichtbaar genoeg. Daarnaast is het belangrijk dat deze vorm van ondernemen een goede plek krijgt in curricula, in het hoger onderwijs maar ook op andere onderwijsniveaus.

In de komende twee jaar richt de HvA zich daarom op de thema's ‘impact ondernemen zichtbaar maken’ en ‘impact ondernemen opnemen in onderwijscurricula’. Met de verlenging van de City Deal kunnen we extra stappen zetten om concreet te maken hoe bedrijven hun impact kunnen laten zien, initiatieven verbinden en good practices van impact ondernemerschap delen.

Lees meer over de City Deal op de website.