KeTJA
Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam
ProjectDe Kenniswerkplaats Transformatie Jeugd Amsterdam (KeTJA) is gebaseerd op samenwerking tussen Tienplus en Neja. KeTJA ondersteunt het werk van Ouder- en Kindteams (OKT’s) en andere professionals en vrijwilligers die opvoeders en kinderen helpen met opvoeden en opgroeien in Amsterdam. De activiteiten zijn gericht op co-productie van kennis en duurzame verankering in praktijk, beleid en beroepsopleidingen.
De werkplaats kent 3 deelprojecten:
- Het oprichten van een portaal waar professionals, ouders/jeugdigen, vrijwilligers en beleid terecht kunnen met hun vragen gericht op verbeteren van de werking van het jeugdstelsel. Door het bundelen en toepasbaar maken van bestaande kennis en via praktijkonderzoek worden deze vragen beantwoord (trekker Verwey-Jonker instituut)
- Ondersteuning van de OKT’s door beschrijving en onderbouwing van de werkwijze, resulterend in een ‘werkwijzer’ (trekker: Lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de zorg voor jeugd, Hogeschool van Amsterdam)
- Toetsing van en advisering over het lerend systeem rond de OKT’s: ‘hoe leren we?’ en vertaling van kennis naar onderwijs (trekker: lectoraat Leefwerelden van Jeugd, Hogeschool Inholland)
Filmpje project KeTJA
Samenwerkingspartners KeTJA
- Verwey-Jonker Instituut
- Gemeente Amsterdam
- Hogeschool van Amsterdam, Lectoraat Kwaliteit en Effectiviteit in de zorg voor jeugd
- Hogeschool Inholland, lectoraat Leefwerelden van Jeugd
- VU Amsterdam, leerstoel Opvoeden in de multi-etnische stad
- Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA)
- GGD Amsterdam
- Trias Pedagogica
- Stichting Interculturele Participatie en Integratie (S-IPI)
- Ouder- en Kindteams Amsterdam (OKT-Amsterdam)
- het Jeugdplatform Amsterdam
KeTJA is onderdeel van het programma van het Netwerk Effectief Jeugdstelsel Amsterdam (NEJA).