Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ervaar geriatrische revalidatie door de ogen van de revalidant

Hoe voelt het om te revalideren na een acute situatie? In deze interactieve VR-workshop stap je als zorgprofessional in de wereld van de geriatrische revalidant. Van ontslag uit het ziekenhuis tot herstel thuis: beleef het hele traject en ontdek wat deze periode zo ingrijpend maakt. Deze unieke ervaring biedt waardevolle inzichten en handvatten om de kwaliteit van de revalidatiezorg te verbeteren.

Schrijf je in
(opent in nieuw venster)
smart health and vitality lab vrouw vr bril biblitheek

Programma

In onze interactieve workshop ervaar en beleef je als zorgprofessional met eigen ogen het revalidatieproces. De workshop start met een unieke VR-ervaring. Vervolgens sta je andere deelnemers stil bij de impact, ervaringen en verkregen inzichten.

Wat kun je verwachten?
  • Het revalidatieproces ervaren en beleven door de ogen van de revalidant.
  • Inzicht in de uitdagingen en behoeften van revalidanten.
  • Handvatten om de kwaliteit van geriatrische revalidatiezorg te verbeteren.
Waarom Virtual Reality?

De VR-ervaring is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek door Amsterdam UMC en UNO Amsterdam naar de ervaring van revalidanten binnen de geriatrische revalidatie. Onderzoekers vertaalden de inzichten uit literatuurstudies en interviews naar realistische scenario’s en werkten deze uit in een VR-film. Zorgprofessionals kunnen zich door de VR-ervaring beter inleven in de revalidant en worden zich bewust van verbeterpunten in de zorg.

 

Doelgroep

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor zorgprofessionals die werken in óf betrokken zijn bij geriatrische revalidatie.

Tijden

De workshop wordt gegeven door ervaren docenten gespecialiseerd in simulatieonderwijs en vindt plaats van 15.00 tot 17.00 uur op de Gezondheidscampus van de HvA (Tafelbergweg 51, Amsterdam).

Kosten

De kosten zijn €55,- per persoon. De workshop gaat alleen door bij een minimum aantal van 15 deelnemers. Een (incompany) groepstraining is op aanvraag mogelijk.

Toelating

Geen speciale toelatingseisen.

Tijdsinvestering

De workshop duurt in totaal 1,5 uur.

Met dank aan

De VR-film is ontwikkeld door het Amsterdam UMC en UNO Amsterdam, dankzij een subsidie van de Stichting Gezamenlijke Vrienden van Vivium Zorggroep.

Waarom deze cursus?

  • Beleef de zorg door de ogen van de cliënt. Ervaar via VR hoe geriatrische revalidatie door een revalidant wordt ervaren, waardoor je beter kunt inspelen op hun behoeften.
  • Vergroot je inlevingsvermogen en professionele reflectie. Krijg meer inzicht in de impact van jouw zorg op de revalidant en ontdek hoe kleine aanpassingen een groot verschil kunnen maken.
  • Van ervaring naar actie. Gebruik de inzichten uit de VR-ervaring en groepsdiscussie om direct verbeteringen toe te passen in je dagelijkse praktijk.

Heb je een vraag?

Neem contact op met Caroline Broekhuizen (programmacoördinator)