De modules Ad Sociaal Werk in het kort
De Hogeschool van Amsterdam is in het schooljaar 2024-2025 gestart met de twee-jarige hbo opleiding Associate degree Sociaal Werk. Deze opleiding leidt op tot een praktijkgerichte sociaal werker met onderzoekend, analytisch en methodisch vermogen. Via Leven - Lang - Ontwikkelen (LLO) is het mogelijk delen van de opleiding te volgen. De gehele opleiding bestaat uit 8 modules van 10 weken (1 lesdag per week). De modules van het eerste leerjaar kunnen apart worden afgenomen via LLO.

Modules volgen
Je kunt de modules van het eerste jaar als individu volgen door je bij LLO aan te melden. Na een intakeprocedure kan je aansluiten bij het onderwijs. Er zijn beperkt plekken beschikbaar voor individueel aanschuifonderwijs. De modules kunnen tevens ingekocht worden door organisaties in het sociaal domein voor een groep deelnemers. Hiervoor wordt in overleg met de opdrachtgever de inhoud, locatie en uitvoeringsdata bepaald. Het geheel wordt vastgelegd in een offerte.
- Module thema's
Leerjaar 1
Blok 1: Oriëntatie op het beroep
Blok 2: De methodische cyclus
Blok 3: Vormgeven aan methodisch handelen vanuit een brede basis
Blok 4: Agenderen en kwartier maken
Doelgroep
Professionals die werkzaam zijn als: casemanager, wijkwerker, mantelzorgmakelaar, sociaal dienstverlener, jongerenwerker, jeugdzorgmedewerker, ouderenzorg, wijkverpleging, thuiszorg, psychiatrisch verpleegkundige etc. De modules kunnen ook zeer interessant zijn voor medewerkers werkzaam bij de politie, woningbouwverenigingen of andere overheidsinstellingen.
Cursusdagen
Lesdagen zijn op woensdag voor individueel aanschuifonderwijs. incompany of maatwerk wordt in overleg met de opdrachtgever gepland.
Kosten
individueel aanschuifonderswijs is een deel van het onbekostigd collegegeld. Maatwerkkostprijs voor een groep wordt middels een offerte overlegd.
Toelating
Kijk op de website van het Ad sociaal werk wat de toelatingseisen zijn.
Tijdsinvestering
Circa 16 uur per week
Groepsgrootte
In overleg met opdrachtgever. Uitgangspunt is 15- 20 deelnemers per groep.
Waarom deze modules apart volgen?

- Je hebt interesse in een specifieke module.
- Je hebt beperkt tijd om een hele studie te volgen.
- Je hebt praktische praktijkvragen waar je antwoord op wilt.