Amstelcampus

Veelgestelde vragen medewerkers/studenten

Naast onderwijsvoorzieningen, zijn er studie- en overlegruimtes, bibliotheken, restaurants, coffeecorners, studentenwoningen, pleinen, meetingpoints, een sportcafé en uitgebreide sportvoorzieningen (sporthal, gymzaal, fitness). FLOOR, het debat- en activiteitencentrum van de HvA heeft ook een interessant programma met debatten, lezingen, en/of tentoonstellingen toegankelijk voor iedereen, hva.nl/floor.

Als de campus helemaal klaar is in 2021 zullen er ruim 30.000 studenten en medewerkers studeren en werken.

Op de Amstelcampus zijn twee inpandige fietsenstallingen voor studenten en medewerkers. Onder het Kohnstammhuis is plaats voor 780 fietsen en onder het Wibauthuis is plaats voor 1.000 fietsen. Je kunt naar binnen met je collegakaart. In de kelder van het Conradhuis komt in 2021 ook een fietsenstalling.

Overal op de Amstelcampus vind je (studie) werkplekken, overlegruimtes en ontmoetingsplaatsen waar je internet-toegang hebt via je HvA- of UvA-account. Ook op de pleinen, het Kohnstammhof en in de restaurants en koffiebars. Alle gebouwen zijn vrij toegankelijk (ook de evenementen van FLOOR), ook als je op een andere locatie werkt of studeert.

Als je gaat verhuizen naar de Amstelcampus krijg je een werkplek die niet alleen een prettig klimaat biedt, maar die ook samenwerking met collega's stimuleert. Er zijn stilte werkplekken maar ook meetingpoints. Zie ook Wie komt waar wanneer. Ook als je niet verhuist naar de Amstelcampus kun je wel gebruik maken van alle voorzieningen.

Het aantal parkeerplaatsen is beperkt. De HvA stimuleert reizen via het openbaar vervoer om de verkeersdruk en het milieu te ontlasten. De metro- en tramhaltes (tram 7,19 en metro 51, 53, 54) stoppen vlak bij de Amstelcampus. Metrostation Weesperplein ligt op 50 meter afstand en metrostation Wibautstraat op 200 meter van de campus. Onder het Kohnstammhof en in het Wibauthuis zijn parkeergarages van Q-park. Bij de servicebaie kun je als medewerker een dagpas kopen voor 11,53 euro of er kan in de straten worden geparkeerd, tarief 4 euro per uur. Zie parkeren.

De studentenwoningen op de Amstelcampus zijn in beheer van Woonstichting De Key. Studenten die woonruimte zoeken kunnen zich inschrijven bij studentenwoningweb.nl . Meer informatie over procedure, toewijzing en wachttijden dekey.nl . In totaal zijn er nu zo'n 270 zelfstandige woningen, met een eigen badkamer, slaap/woonkamer en keuken. Wil je zo'n ruimte (tussen de 25 en 50 m2) huren dan krijg je een campuscontract voor de duur van je studie. Is je studie afgerond dan heb je een half jaar om iets anders te zoeken. De prijzen liggen rond de 650 euro. Zoek op studentenwoningeweb naar kamers onder de volgende straatnamen: Eerste Boerhaavestraat, Tweede Boerhaavestraat, Tilanusstraat en Van Musschenbroekstraat.

In het Muller-Lulofshuis, Wibautstraat 5a is de Amstelcampus sporthal, gymzaal en fitness.

Op de Amstelcampus zijn twee restaurants, in het Wibauthuis en in het Theo Thijssenhuis. In de coffeecorners in het Benno Premselahuis en in het Kohnstammhuis zijn diverse muffins en panini's verkrijgbaar. Let op: alleen pin-betalingen. Verder veel leuke eettentjes in de buurt, zie leuk en handig.

De Amstelcampus is heel goed bereikbaar met metro 51, 53, 54 en tram 7 en 19. Metrostation Weesperplein ligt op circa 50 meter afstand van de Amstelcampus en metrostation Wibautstraat op 200 meter van de campus. Lees meer over openbaar vervoer .

Het beheer van de gebouwen die reeds in gebruik zijn wordt gedaan door Facility Services, je kunt met vragen terecht bij de servicebalies in het Kohnstammhuis of Wibauthuis. Per e-mail bij service.amstelcampus@hva.nl

De stafafdeling Vastgoed, Huisvesting en Beleid houdt zich bezig met de realisatie van het Conradhuis. Heb je daar vragen over, mail dan naar amstelcampus@hva.nl

Gepubliceerd door  Amstelcampus 17 augustus 2023