Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ambieer jij een carrière als bedrijfskundige of wil je een stap maken naar een managementfunctie? Met een bachelor Bedrijfskunde ken je alle aspecten van bedrijfsprocessen en draag je bij aan het succes van een organisatie. Bedrijfskunde deeltijd is een 4-jarige opleiding die je dinsdag- en donderdagavond volgt of zaterdag de hele dag. Je investeert in jouw carrière, met direct rendement.

Schrijf je in
Bedrijfskunde in deeltijd iets voor jou?

Dit ga je doen

Met de praktijkgerichte deeltijdopleiding Bedrijfskunde ontwikkel je de kennis en vaardigheden om te vernieuwen, grenzen te verleggen en bedrijfsprocessen beter te begrijpen. Wil je doorgroeien in je baan of je carrière een impuls geven, dan is Bedrijfskunde een mooi startpunt. Deze deeltijdopleiding geeft jou een stevige basis voor een carrière als adviseur, projectleider of manager. Je krijgt inzicht in de complexiteit van organisaties en leert een organisatie te onderzoeken op een kritische, gedegen manier. Naast je colleges ga je op je werk met je studie aan de slag. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in de praktijk, door bijvoorbeeld de bedrijfsprocessen op je werk te analyseren en hierover te adviseren. Om je studie succesvol te doorlopen, is het belangrijk dat je deze opdrachten in je werk kunt uitvoeren, een redelijk zelfstandige functie hebt, en je contact met interne of externe klanten hebt.

Verder studeren in deeltijd - Wat levert het concreet op?
Propedeuse (jaar 1)

Je start met de module Organisatieperspectieven, samen met studenten van HRM. Zo leer je organisaties te bekijken vanuit verschillende invalshoeken: zoals bedrijfsvoering, organisatiekunde én human resources. Je krijgt inzicht in de complexiteit van organisaties en leert een organisatie te onderzoeken op een kritische, gedegen manier. In het tweede semester staat Managen & Organiseren centraal.

Hoofdfase

In het tweede jaar ga je aan de slag met de volgende vakken: Bedrijfskundig Marketing Management; Adviseren; Leiderschap; Operations Management; Veranderen; Strategie; Bedrijfskundig Informatie Management; en Bedrijfskundig Financieel Management. In het derde jaar kun je ook een minor van 20 weken volgen. Een minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kiest 1 minor van 30 ECTS of 2 minoren van 15 ECTS.

Afstudeeropdracht

In het vierde jaar rond je je studie af. Je werkt aan je afstudeeropdracht: de Proeve van Bekwaamheid. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk van Bedrijfskunde, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de deeltijdopleiding Bedrijfskunde toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 6 contacturen per week in het 1e jaar. Daarnaast besteed je thuis en op je werk ongeveer 14-20 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en aan het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 500 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Bedrijfskunde deeltijd aan de HvA?

  • Huidige deeltijdstudenten zouden deze opleiding opnieuw kiezen (4,1/5). Ze geven de aansluiting met de beroepspraktijk (4,1/5) en deskundigheid en praktijkervaring van docenten (4,2/5) een hogere score dan het landelijk gemiddelde. Dit komt uit de Nationale Studenten Enquête (NSE) van 2024 naar voren.
  • Na je afstuderen ben je een professional die inzetbaar is in veel verschillende functies.
  • Je studeert op de Business Campus van de HvA, met een grote organisatie als ING, maar ook kleinere ondernemers om de hoek.
  • Met deze opleiding in deeltijd breng jij jouw talenten en passie voor het bedrijfsleven naar een hoger niveau.

Voor wie?

  • Je hebt een brede interesse in het bedrijfsleven en bent benieuwd naar de belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie.
  • Je vindt het leuk om met andere professionals te communiceren en samen te werken.
  • Je werkt graag aan het verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Je wilt het beste uit mensen en organisaties halen.
  • Je wilt nog breder inzetbaar zijn.